Co symbolizují barvy lampionů štěstí?

12.10.2012 21:12

Lampiony štěstí jsou vyráběny v několika základních barvách, aby si každý mohl zvolit barvu, která mu vyhovuje. Navíc existují různé příležitosti, kdy se přímo určité barvy vyžadují a očekávají – jako například na svatbě, by neměly chybět bílé lampiony štěstí a třeba na Valentýna by neměl chybět červený lampion štěstí ve tvaru srdce.

Barvy ale také mají svou vnitřní sílu, která evokuje v člověku určité pocity a právě u lampionu štěstí, se toho dá dobře využít. Pojďme se tedy společně podívat na to, co vyzařují následující barvy.

Žlutá
Barva v odstínech žluté má tendenci povzbuzovat dobrou náladu a rozjasňovat své okolí. Žlutá barva působí velice vesele a pomáhá tak udržovat dobrou náladu. Lampiony štěstí ve žluté barvě se tak hodí třeba na oslavu Silvestra a vítání nového roku, s čímž je vždy spjata dobrá nálada a povzbuzující očekávání nastávajícího roku.

Oranžová
Lampion štěstí v oranžové barvě představuje bohatství a teplo rodinného krbu. Oranžová barva je přímo slavnostní barvou a tak se lampion v této barvě jasně hodí na každou oslavu. Vzhledem k tomu, že představuje zejména bohatství a rodinnou pohodu, hodí zejména na podnikové a rodinné oslavy.

Zelená
Řekne-li se zelená barva, napadne většinu lidí příroda, klid a přátelství. Tato barva je v našem přirozeném prostředí zastoupena nejvíce pomocí stromů, keřů, trávy a člověka uklidňuje a naplňuje novými silami. Zároveň je tato barva velmi přátelská a lampiony štěstí v této barvě jsou vhodné především na oslavu s přáteli.

Modrá
Barva oblohy a oceánů přináší do duše člověka klid a také jistou dávku hrdosti. Modrá je také znakem důvěry a hodnot, které přetrvají. Lampiony štěstí v této barvě jsou vhodné jako dárek rodičům nebo prarodičům. Případně je také možné vypustit lampion štěstí v této obecně mužské barvě právě narozenému synovi a zajistit mu tak štěstí do života.

Červená
Vzrušující, mocná, energická a vášnivá barva, která je především barvou lásky a zamilovaných. Lampiony štěstí v této barvě jsou vhodné na oslavy výročí vtahů, Valentýna nebo jako vyznaní lásky.

Růžová

Měkká, roztomilá, milá a láskyplná – tak přesně takováto je růžová barva. Lampiony štěstí v růžové barvě je možné použít jako alternativu k oslavě výročí nebo na svatbu. Také se může jednat o pěkné gesto, když lampion v růžové barvě vypustíte své právě narozené dceři a zajistíte ji tak štěstí do jejího nového života.

Fialová
Fialová barva je barvou magickou, tajemnou a moudrou. Lampiony štěstí ve fialové barvě zanechávají výraznou vzpomínku a jejich vypuštění tak můžeme doporučit na ty nejvýznamnější chvíle Vašeho života.

Bílá
Nevinná a čistá barva symbolizující nové začátky nemůže být jiná, než bílá. A jak jsme se již zmínili na začátku, lampion štěstí v bílé barvě udělá z každé svatby nezapomenutelnou záležitost nejen pro novomanžele.